Ergonomsko oblikovani pisarniški stoli Interbiro

Pisarniški stoli so pripomočki za sedenje, ki jih tako v pisarni, kot tudi doma, uporabljamo prav vsak dan. Novi pisarniški stoli so običajno vrtljivi ter mobilni, saj imajo pritrjena kolesca. Njihov razvoj se je pričel v sredini devetnajstega stoletja, saj je takrat čedalje več delavcev začelo preživljati več časa za pisarniško mizo. Obstaja več različnih tipov pisarniških stolov – osnovni modeli so vrtljivi ter na kolescih, vendar telesu ne nudijo nobene opore. Nimajo naslonjala za glavo, vrat in roke. V njih ni mogoče sedeti več kot nekaj ur naenkrat, zato so primerni za domačo rabo, ter rabo v večjih sejnih sobah.

Po letu 1970 se je pričel tudi razvoj ergonomsko oblikovanih pisarniških stolov. Takrat je ergonomskost postala visoka vrednota oblikovanja, ter s tem povzročila razvoj bolj prilagodljivih stolov, ki nudijo telesu maksimalno oporo. Z njihovo pomočjo lahko preprečimo ponavljajoče se bolečine v sklepih in mišicah, ter poškodbam, ki jih povzroči stres. Preprečimo lahko bolečine v hrbtu ter vratu, v skrajnih primerih pa tudi boleče glavobole. Dobri ergonomsko oblikovani pisarniški stoli omogočajo udobno dolgotrajno sedenje. Imajo nastavljivo višino, širino in globino, nudijo oporo našemu vratu ter rokam, izdelani pa so iz kakovostnih materialov.

pisarniški stoli

Prodajni program trgovine Interbiro vključuje tudi široko izbiro pisarniškega pohištva ter stolov. Pred odločitvijo za nakup tovrstnih stolov premislite, kako dolgo boste na njih sedeli, kateremu prostoru so namenjeni ter koliko časa bodo na določenem mestu stali. Nesmiselno je namreč, da za svoje zaposlene (če veliko časa preživljajo v pisarni) priskrbite najcenejše stole, ki so na trgu. Vsekakor pa jih lahko uporabite za sejno sobo, kjer ljudje ne bodo posedali vsak dan.

Poskrbite tudi, da bodo pisarniški stoli pravilno nastavljeni. Pisarniški stoli naj pri sedenju vzpostavljajo 90° kot med telesom ter rokami, kadar so položene na mizi (v položaju tipkanja). Svoje zaposlene informirajte tudi o pomenu pravilnega sedenja, saj jim lahko na ta način prihranite marsikatero poškodbo hrbtenice ter križa.