Izpit za čoln v poletnih mesecih

Izpit za čolnPred nami je poletje in marsikateri ljubitelj navtike in vodnih športov se v teh mesecih odloči, da bi opravil izpit za čoln. Ponudba je seveda velika, kako se odločiti za pravega izvajalca pa je drugo vprašanje. Naš nasvet je, da naj vam cena tečaja za izpit za čoln ne predstavlja glavnega merila pri odločanju. Kvaliteto izvajalcev je moč preveriti na raznih forumih in kaj hitro boste našli odgovor na vprašanje, ki ga iščete. Pri izvajalcih lahko tudi telefonsko preverite, kaj vam na tečaju nudijo in kdo je predavatelj in si na ta način ustvarite popolno sliko. Predlagamo, da obiščete spletno stran http://www.izpitzacoln.com, preberete nasvete in jih kontktirate.

Na tečaj se odpravite dovolj zgodaj; ne odlašajte do zadnjega trenutka! Najbolj primeren čas za opravljanje tečaja je zgodaj spomladi, no ta termin ste letos že zamudili, pa vendar. Spomladanski termini niso tako zasedeni in predavatelj ima zato več časa, da se vam bolj posveti, prav tako pa boste izpit za čoln na ta način opravili dovolj zgodaj, praktično še pred prvomajskimi prazniki. V kasnejših terminih prihaja do popolne zasedenosti na tečajih, prav tako pa so zasedeni tudi izpitni roki in hitro se vam lahko zgodi, da boste na vrsto za izpit za čoln prišli kasneje kot si želite.

Tisti, ki se boste kljub vsemu odločili za obisk tečaja za izpit za čoln tik pred poletjem, pa morate računati še z naslednjim »zapletom«. V juliju in avgustu se izpiti izvajajo le na Upravi RS za pomorstvo v Kopru, tako da morate računati še s potjo do Kopra, sicer pa je možno izpit za čoln opravljati še v Ljubljani in Mariboru.

Za tiste, ki pa se vam ne mudi, pa je so »vroči« tudi jesenski termini, tudi na teh terminih je podobno kot tik pred sezono, že v pozni jeseni pa je naval na tečaje manjši. Odločitev pa seveda prepuščamo vam,………..se vidimo med valovi.