Laminati ali parket: kaj izbrati?

Ste v času ko se odločate za prenovo vaše dnevne sobe ali spalnice? Pridite po laminate k Floor Experts. Danes, ko je trg nasičen z prodajo rano raznih materialov tako za samo gradnjo vaše nove sanjske hiše ali pa za prenovo vaše spalnice, kopalnice ali kuhinje se težko odločimo kakšne materiale izbrati da bodo tako učinkoviti kot trajni. Material za obnovo je še toliko težje izbrati saj le teh ne poznamo oziroma imamo premalo znanja za določitev ustreznega. Pojavlja se nam težava da se težko odločimo saj tudi cena vpliva na našo izbiro. Velikokrat se srečujemo z vprašanjem ali višja cena pomeni tudi boljšo kvaliteto. Moramo priznati da ta pregovor kar drži vendar so se proizvajalci laminatov toliko približali kvaliteti da je med njimi le malo razlike, žal pa v ceni še zmeraj velika razlika. Laminati, ki ji ponuja trg imajo prav tako različen način polaganja kot topline. A bodite pozorni da kakovost laminata ni vedno povezana samo z kvaliteto laminata. Pri postavitvi moramo biti zelo pozorni da imamo predpripravo tal kakovostno obdelano in izolirano. S postavitvijo dobrih temeljev boste svojem novem laminatu, parketu ali vinilu dali daljšo življenjsko dobo.

 

Laminati ponujajo danes različne oblike, barve in vzorce pomembno je kaj želite s tem pridobiti. Izbira barve laminata ali drugih oblik talnih površin je pomembna tudi pri barvi vašega pohištva, saj le ta velikokrat vpliva na “velikost” prostora. Moramo vedeti da temnejši kot je laminat in manjša kot je svetloba v prostoru soba optično postane manjša.

Svetujemo da se pred pravo izbiro tako laminatov kot ostalih materialov za gradnjo ali obnovo prej dobro seznanite pri naših specialistih ki ponujajo raznovrstno blago za vaše nove ideje. Pri izbiri z svetovalcem pojdite čez vse ključne dejavnike, ki bi lahko kakorkoli zmanjšali življenjsko dobo vašemu laminatu, parketu ali vinilu. Prav tako pa se pozanimajte kako je glede montaže. Ne odlašajte naj se prenova začne.