Nalepka abeceda živali za intuitivno učenje abecede

Naši najmlajši predstavljajo naš največji zaklad. Bodoče mamice že mesece pred veselim dogodkom načrtujejo sobico bodočega družinskega člana in se odločajo o pripomočkih s katerimi bodo otroku ponudile največ. Nalepka abeceda živali predstavlja enega od pripomočkov ob katerem bo vaš otrok pridobil prve informacije o črkah, hkrati pa dobil prvi vpogled v živalski svet.

Zakaj sploh izbrati stenske nalepke?

Če je nekoč veljalo, da so bile otroške sobice običajno samo prepleskane, bodisi v običajni beli, bodisi v najljubši barvi malega junaka oziroma junakinje, danes temu ni tako. Vse več staršev si namreč želi stene napolniti z barvami, hkrati pa želijo otroka že takoj na začetku podpreti z vsebinami, ki jih bodo otroci v življenju najbolj potrebovali.

 

nalepka abeceda živali

Zagotovo ste že slišali, da se otroci v zgodnjih otroških letih najhitreje učijo. To velja zlasti za področja uporabe jezika, razumevanja pravil ter učenje čustev. Vsa ta znanja namreč otroku pomagajo pri zagotavljanju potešenosti osnovnih potreb – potreb po varnosti, pripadnosti, ljubezni in podobno. Znanja matematike in logike pridejo na vrsto kasneje, saj se mora otrok v prvi vrsti naučiti ustrezno sporazumevati in izražati svoja čustva.

Stenske nalepke so pripomoček, ki popestri monotonost izbranih barv sten, hkrati pa otroka spodbudi k učenju. Prav zato je smiselno, da so stenske nalepke primerno izbrane.

Zakaj ravno nalepka abeceda živali?

Abeceda je osnova, ki jo morajo današnji otroci osvojiti prej in hitreje v primerjavi z njihovimi starši. Hitrejši vstop v šolo otroke postavlja pred večje pritiske, kamor sodi tudi hitrejše in bodimo realni tudi obsežnejše učenje osnovnih znanj.

Abeceda v kombinaciji s poznavanjem živali, ki jih otroci intuitivno poimenujejo prej kot med sabo ločijo posamezne črke abecede, so odlična kombinacija, da se otrok dnevno sreča tudi s prvo črko živali, ki so njemu najljubše. Poleg tega, da otrok osvoji črke abecede, bo osvojil tudi poimenovanja domačih in tujih vrst živali ter tako že dobil prvi vpogled v biološko raznolikost živih bitij. Dve muhi na en mah, torej.