Podarite piškote iz kozarca

Ob rojstnih dnevih, praznikih in podobnih jubilejnih priložnostih venomer premišljujemo kaj podariti slavljencu oziroma slavljenki.  Različnih parfumov, darilnih bonov in modnih dodatkov smo bolj ali manj že vsi naveličani. Obstaja pa darilce, ki je izvirno, drugače, novo in ne nazadnje tudi sladko. Vašim najbližjim podarite piškote iz kozarca. Ne, tukaj ne gre za to, da bi spekli piškote, jih zapakirali v kozarec, odeli z barvnim trakom in s čestitko podarili naprej. Ne, tukaj gre za sestavine v kozarcu iz katerih nastanejo slastni piškoti.

Kako to narediti? V stekleni kozarec  po plasteh stresemo suhe sestavine za piškote. Torej od moke, čokolade, orehov, kokosa in podobnih poljubnih sestavin iz katerih bomo spekli piškote. Kozarec nato dobro zapremo ter opremimo s poljubnim receptom in voščilom.

Sestavine piškotov lahko sestavljamo po želji. Če slavljenca dobro poznamo, mu lahko podarimo sestavine njegovih najljubših piškotov in mu priložimo še enostaven recept za le-te.

piškoti iz kozarca

Ko želimo piškote pripraviti, enostavno stresemo sestavine iz kozarca v skledo. Po navadi se pri pripravi obstoječim sestavinam doda še malo masla in jajca (odvisno od recepta), tako da so piškoti res odlični. Vse skupaj nato dobro premešamo, razvaljamo, oblikujemo ter spečemo v pekaču.
Piškote iz kozarca lahko prilagajamo tudi glede na praznike. Za Božič bomo v kozarec stresli sestavine za slastne cimetove piškote, ki bodo zadišali iz našega doma. Za veliko noč pa se bodo najbolj prilegli orehovi ali makovi piškoti, ki spominjajo na praznično velikonočno potico.

Recept in sestavine so v celoti odvisne od vaših želj in želj posameznika. Za to hitro, enostavno in slastno darilo pa ne boste porabili ure in ure iskanja daril, temveč boste en, dva, tri stresli sestavine v kozarec, priložili izviren recept in darilo je pripravljeno. Pa naj bo to darilo za mamo, prijateljico, fanta ali pa poslovnega partnerja. Piškoti iz kozarca so odlična rešitev kako boste presenetili z darilom in tokrat podarili nekaj novega.