Dekliške in fantovske igrače

Zanimivo je, da v trenutku, ko se otrok začne zavedati za svet okoli sebe, mu jasno damo vedeti, katerega spola je in pokažemo razlike že z raznimi igračami. Tako se fantku ponudijo, avtomobilčki in druga prevozna sredstva, risani junaki, medtem, ko deklicam ponudimo dojenčke, razne kuhinje, ipd. Seveda pa to ne pomeni, da se ne morejo deklice igrati s fantovskimi in fantje z dekliškimi igračami.  Kljub vsemu, pa se nekako igrače ločijo prav po spolu.

igrače

Ali imate doma deklico ali dečka? Mogoče oboje? Razlike so vidne dokaj hitro, kajne? Že pri izbiri prvih igrač lahko ugotovimo, da delamo razliko že po barvnih kombinacijah. Prav tako nam to omogočajo prodajalci in proizvajalci in običajni še po obleki in igrači lahko ugotovimo, katerega spola je dojenček. In so temu primerne tudi igrače zanj. Fantku bomo zagotovili v modrih odtenkih, zeleni, rumenih in drugih, medtem, ko punčkam v rožnatih, rdečih in drugih nežnih tonih. In že takoj vidimo spol dojenčka.

So pa seveda tudi igrače, ki so primerne za obojne. Običajno gre za didaktične, edukativne in takšne, s pomočjo katerih se otrok uči. Ki so danes zelo zaželene in rabljene, kar je seveda razumljivo, glede na to, da otrok lahko združi igro s koristnim, torej igro z učenjem.

Tako so dekliške in fantovske igrače del ponudbe, ki jo najdemo v otroških spletnih trgovinah in prav tako tudi v drugih trgovinah. In zagotovo lahko med ponudbo najdemo takšno igračo, ki se bo dopadlo našim malčkom. Četudi mogoče ne poznamo želj otroka, včasih je dovolj, da poznamo njegovo starost in kupimo igračo primerno starosti in spolu, ali pa takšno, ki je primerna za oba spola. Kakorkoli, najboljše je, ko ugotovimo, da boljšega otroku nismo mogli podariti in nikakor drugače izvabiti tega pristnega nasmeha in zadovoljstva ob pogledu na novo igračo, katero smo mu prinesli.