Ločitev zakonske zveze, kako pride do tega?

ločitevVse večkrat lahko opazimo, da se partnerji odločijo za ločitev zakonske zveze. Velikokrat so razlogi za to razni prepiri v družini ali celo nasilje, popivanje enega izmed partnerjev, revščina in še veliko drugega. Velikokrat pa se partnerji še vedno razumejo, vendar si ne želijo, da bi še vedno živeli skupaj zato se odločijo za sporazumno ločitev.

Če se partnerji odločijo za to ločitev zakonske zveze se navadno določijo nekakšni sporazumi glede katerih se morata oba izmed partnerjev strinjati. Navadno se določijo sporazumi glede tega, kje bodo živeli njuni otroci, kolikokrat in kdaj bodo imeli stike z drugim staršem, sporazum glede njihovega varstva in še ostalo. Velikokrat imajo partnerji tudi nekakšno skupno premoženje zato se določi kdo bo dobil kateri del. Če imata skupno stanovanje se s sporazumom tudi določi novega ali starega lastnika tega stanovanja. Če se glede danih sporazumov oba izmed partnerjev ne strinjata ali pa vsaj eden izmed njiju tudi toži drugega. Navadno ta postopek imenujemo tožbena ločitev zakonske zveze.

Kot smo omenili pa so za ločitev zakonske zveze včasih krivi tudi slabi razlogi nasilje, alkohol in podobno. Za tako ločitev zakonske zveze je navadno dovolj to, da eden izmed partnerjev ni več zmožen biti v zakonski zvezi ter si želi ločitev. V Tem primeru ni niti potrebno, da je znan glavni razlog za ločitev zakonske zveze. Za ločitev je dovolj, da vemo da se eden izmed partnerjev v zvezi ne počuti najbolje ter tako hoče, da se zveza konča. Na zgoraj omenjeni spletni strani si lahko še več preberete glede ločitev zakonske zveze, kakšne poznamo in podobno. Nudijo vam lahko tudi pomoč v primeru, da se želite ločiti ter vam tudi povedo, kaj potrebujete v takšnem primeru.