Obleke za maturantski ples

Maturantski ples je slavnostni dogodek, s katerim se zaključi srednješolsko obdobje in nekako prične odraslo življenje polno novih odgovornosti. Maturantje samostojno zrejo v svojo svetlo prihodnost in tak enkratni dogodek ostane v spominu celo življenje. Pri takem dogodku je pomemben izbor obleke s katero izrazimo svojo lepoto in predvsem sebe. Obleke za maturantski ples naj bodo primerne vaši postavi in naj izražajo vaš stil življenja. Obleke za maturantski ples so lahko bolj drzne, ekstravagantne, polne bleščic in svetlečih materialov. Pri dekletih velja trend kratkih oblek. Obleke, ki so dolge, segajo torej do tal sploh niso mladostne in tako niso primerne za tak dogodek, kot je maturantski ples. Pri nakupu obleke za maturantski ples lahko razmislite tudi o tem, da kupite takšno obleko, ki jo boste oblekli še za kakšno drugo priložnost.

Obleke za maturantski plesVerjetno bo preveč slavnostna, da bi jo imeli za vsak dan, z manjšimi popravki, pa jo lahko imate še kdaj drugič, za na kakšno poroko recimo.   Pomembna je tudi barva obleke za maturantski ples, ki naj bo vaša najljubša oziroma takšna, v kateri se najbolje in odlično počutite. Črna barva je za mlada dekleta preresna barva, je pa zelo slavnostna in elegantna in več kot primerna za maturantski ples. Obleko v črni barvi popestrite s kakšnimi kamenčki, ki se bleščijo, z raznimi dodatki, krojem in izbranim materialom. Obleke za maturantski ples bodo na vas blestele v vseh pastelnih odtenkih barv, v roza, rdeči, vijolični ali modri barvi.  Izdelane naj bodo iz prefinjenega in udobnega materiala, saj boste v obleki dalj časa in v vsakem trenutku želite izgledati odlično. Prav tako boste veliko plesali in želite, da bi bila obleka udobna, le tako boste dajali videz sproščenosti in samozavesti. Obleke za maturantski ples naj bodo krojene tako, da se popolnoma prilegajo vaši postavi in poudarijo tiste prednosti, ki jih prav vi želite poudariti.

So tudi dekleta, ki za maturantski ples ne želijo svečane obleke, njihov slog je športen in se v kratkih svečanih oblekah niti ne bi počutile mladostno in sproščeno. Za ta dekleta so primerne elegantnejše hlače, ki jih kombinirajo s športnim korzetom ali s kakšno srajco, ki je lahko manj elegantna.

Čevlji so pri takem dogodku pomembni, vendar naj ne prevladajo nad obleko. Obleka naj bi bila v ospredju. Visoke petke se lepo podajo h kratkim oblekam, podaljšajo postavo in izgled je čudovit. Končni izgled obleke za maturantski ples lahko popestrite z raznimi modnimi dodatki, ki pa naj bodo bolj minimalistični, če je že obleka dovolj bleščeča. Torbice naj bodo manjše, trendovskih oblik.