Popularna igra League of Legends

Ljudje hitro postanemo naveličani ali pa nam hitro postane dolgčas. V teh trenutkih dolgčasa se mnogi izmed nas poslužujemo razno raznih metod oziroma pripomočkov za krajšanje časa. Eden od teh pripomočkov za krajšanje časa so tudi na primer igre. Ampak ne kakršne koli igre, računalniške igre. Ena izmed najbolj priljubljenih računalniških iger je tudi računalniška igra League of Legends. To je igra, katero igra že zelo zelo veliko ljudi po celem svetu. Princip igre je ekipna igra, največkrat v ekipah po pet ali pa po 3 igralce. Več o tej igrici si lahko preberete v nadaljevanju tega članka oziroma v nadaljevanju tega teksta.

league of legends

Kot smo že rekli, bomo v tokratnem članku oziroma tekstu govorili o računalniški igrici pod imenom League of Legends. Ta igrica je nastala leta 2009, od takrat pa žanje razno razne zavidljive uspehe. Tip igrice je MOBA igra, kar pomeni več igralska spletna bojevniška arena ali angleško Multi Player Online Battle Arena. To igrico je razvil studio, ki nosi ime Riot Games. To je do zdaj bila njihova edina igra za računalnike. Edina igra, katero so oni še razvili je namizna igra, ki pa je podobna igrici League of Legends.

League of Legends je brezplačna igra, ki je dostopna vsem, ki imajo računalnik in internetni dostop. Znotraj igre pa se lahko za pravi denar kupuje tako imenovane riot pointe, ki so tako rečeno valuta v tej igri. 

V igri lahko izbirate med večimi igralskimi liki, ki se imenujejo šapioni ali angleško Champions. Ti tako imenovani šampioni so na primer: Garen, Ziggs, Zyra, Aatrox, Annie, Azir, Trundle, Riven, Master Yi, Ryze, Ashe, Zac, Amumu, Jarvan IV, Vi, Jinx, Lux, Fizz, Heimerdinger, Katarina, Warwick, Irelia, Janna, Ivern, Graves, Gragas, Malphite, Nami, Malzahar, Morgana, Talon, Tristana, Wukong, Xerath, Vel Koz, Yasuo, Sona, Pantheon, Blitzcrank, Anivia, Draven, Ezrael, Dr. Mundo, Ekko, Fiddlesticks, Elise, Jhin, Karthus, Le Blanc, Karma, Nasus, Kayle, Nautilus, Olaf, Nidalee, Nunu, Orianna in tako naprej.

Cilj igre v večini načinov igranja le te, je uničiti nexus nasprotnikove ekipe. Ekipe lahko štejejo pet, tri, šest in tako naprej, igralcev, odvisno od tipa igre oziroma borbe, katerega / katero izberemo. 

Če imate slučajno kakršna koli vprašanja, ki se nanašajo na to igro, lahko le ta zapišete pod komentarje, ki se nahajajo pod tem tekstom, mi pa vam bomo probali na njih odgovoriti v čim manjšem oziroma čim krajšem možnem času.