Prodaja podjetij

Prodaja podjetijProdaja podjetij je eden najpogostejših načinov kako pridejo do svojega podjetja novi podjetniki. Pod naslov samostojnega podjetništva žal ne dopuščajo uspešnega poslovanja, kot so nekateri poslovni procesi, podjetniški podvigi in ideje. V takšnih primerih potrebujete ustanoviti družbo z omejenimi odgovornostmi. Poleg lastne ustanovitve podjetij pa obstaja tudi prodaja podjetij, kjer oseba postane lastnik podjetja tako, da ga odkupi. Podjetja potrebujejo posamezniki zaradi različnih razlogov. V Sloveniji je poznano, da je bolj ugledno poslovati pod d.o.o., kot pa samostojni podjetnik. Na tem območju posameznik le stežka kaj stori.

Prodaja podjetij je bila nekoč dokaj zapletena stvar, sedaj pa ni več tako. Pri podjetju firmica je vse kar morate storiti, da izpolnite obrazec, pokličete na njihovo telefonsko številko ali jim napišete elektronsko sporočilo. Oni vam potem pošljejo ponudbo in sledi samo še podpis pri notarju. Podjetje Firmica poskrbi za vse potrebno na področju prodaja podjetij, kar morate storiti vi, pa je samo podpis pri notarju.

Prodaja podjetij pri Firmica d.o.o., poteka na lažji način kot pa je ustanovitev novega podjetja. Pri ustanovitvi podjetja je potrebno čez vse pravne postopke, veliko je stroškov s cenilci in notarji. Prodaja podjetij pa za razliko od tega poteka veliko manj komplicirano, saj je podjetje, ki ga kupujete praktično že izdelano. To so taka podjetja, ki so že vpisana v sodni register in imajo svoj ustanovitveni akt. Torej prodaja podjetij pomeni, da odkupite podjetje, ki lahko začne poslovati že takoj. V večini prodaja podjetij pomeni le odkup podjetja in prevzem dolga podjetja, ki je v višini kot je bil ustanovitveni kapital. Lastnik lahko ta dolg vrne, ko pride do potrebnega kapitala. Prodaja podjetij pomeni, da lahko podjetje začne poslovati že isti dan, ko je prepisano na novega lastnika. Kar je potrebno je, da je izveden prepis in pridobljen sklep s sodišča.

Če imate vprašanja kako poteka prodaja podjetij lahko obiščete spletno stran firmica.si, jih pokličete na njihovo telefonsko številko ali jim pišete na njihov elektronski naslov.