Registracija domene – kako in zakaj?

Ustvarjanje svojih spletnih strani je postalo vedno pogostejše. Največ si jih to naredi zaradi bloga, potem pa tudi na primer zaradi spletne trgovine. Ampak, če hočemo spletno stran je najprej potrebna registracija domene. Največ se jih seveda boji, kako registracija domene sploh poteka. Ampak vse to je čisto enostavno, že če imate malo znanja o spletu. Vse to bo urejeno res hitro in je res enostavno.

registracija-domene

 

kako registrirati domeno

Kako registrirati domeno se sprašujejo vsi tisti, ki hočejo ustvariti svojo stran. Ampak to opravilo res ni tako zelo težko, kot se vam mogoče zdi. Najprej morate poiskati, če je ime vaše domene že mogoče zasedeno, ker v takšnem primeru morate potem razmišljati o drugem imenu. Vem tudi sama, da potem to ni tako lahko opravilo, ampak žal vas je nekdo že prehitel in uporablja to domeno. Lahko pa to preverite na spletu. Potem pa sledi, da poiščete nekega ponudnika, ki mu je registracija domene vsakdanje delo. Različni ponudniki tudi ponujajo različno. Malo raziščite in poglejte kaj bo vam najbolj ugajalo. Razlikujejo se tudi po cenah. Največkrat lahko plačate za eno leto, dve leti ali pa celo več, spet odvisno kje boste si to kupili. Ampak registracija domene vas potem več ne bo težila, ker boste videli da je to lahek del.

Ustvarjanje spletnih strani je postalo kar pogosto. S svojo spletno stranjo lahko tudi služite in tako je to postal nek zaslužek veliko ljudi. Najprej se pa seveda vsem poraja vprašanje kako registrirati domeno. Priznam, tudi meni se je to porajalo, ampak sem po raziskovanju ugotovila, da pa to res ni težki del. Vaša domena bo pa postala aktiva takoj, ko boste plačali znesek, ki vam ga je ponudnik dal za registracijo domene. Domeno potem plačujte redno, da jo boste vedno podaljšali, ker drugače boste vse morali storiti od začetka.