Vnete dlesni

Vsak je že vsaj enkrat sigurno že občutil ali opazil spremembo na svojih dlesnih. Nekdo opazi mogoče samo kakšno spremembo v barvi, drugi pa kar ogromne bolečine. To pomeni, da se nekaj dogaja v vaši ustni votlini in je najbolje, da obiščete vašega zobozdravnika. Vnetje dlesni ni najbolj prijetna zadeva, lahko pa se začne širiti in nastradajo vaši zobje.

dlesni

dlesni

In kdaj najbolj opazite kakšne težave z dlesni? Največ krat pride do krvavitve, ko si umivate zobe, mogoče napete ali otečene, takrat pomeni da čim prej obiščite zobozdravnika. Ko omenimo zobozdravnik, sigurno niste najbolj navdušeni. Ampak vedite, da boleče dlesni lahko pomenijo kar precejšnje težave z zobmi. Največkrat si pomagamo sami doma in čakamo, da vse skupaj mine. Večkrat se to res zgodi, mogoče po dveh dneh bolečine izginejo, ampak vedite da za temi bolečinami, ki ste jih imeli se nekaj skriva.

Vzrokov je lahko več, največkrat pa so to krive bakterije, ki se nekje skrivajo. Bakterije se nabirajo na naših zobeh, seveda pri ne pravilnem čiščenju se pa to razvija naprej in pride do težav z dlesni. Zato je prvo pravilo pri zobeh, da si jih res čistite temeljito in odstranjujete res vse obloge, da ne pride do bolečin na dlesni. Čeprav vas bodo bolele samo en dan, se to ne bo končalo, večkrat se bo začelo pojavljati, vedno bolj pogosto, kar pa lahko pride že do izguba zoba. Že ob prvih težavah, se odpravite do zobozdravnika, da pogleda težave in začne z zdravljenjem. Včasih smo preveč trmasti in mislimo, da lahko vse odpravimo sami. Seveda lahko odpravimo bolečine, ampak ne bit preveč optimistični, ko vas bolijo dlesni. Raje se odpravite pokazat k zobozdravniku, da oceni to bolečino. Mogoče še ni nič hujšega in bo težava hitro odpravljena. Največ pa so za vse težave v naši ustni votlini kriva ne čistoča naših zob.