Revma

Bolezen je človeku zadnje čase kar blizu stvar. Saj je dan danes po svetu poznanih že na milijone bolezni in obolenj za katerimi lahko zboli vsak človek. Prav tako kot vsaka druga bolezen je problem tudi revma. Revma je problem starejših ljudi, starih lahko tudi šele 40 ali več let. Na srečo pa je zelo zelo redko, da bi za revmo zbolel otrok.

Kdor še ni slišal za revmo, revma ni le ena specifična bolezen ali obolenje ampak je opis skupka večjih različnih bolezni. Na splošno revma povzroča probleme s kostmi, sklepi in mišicami. Prav tako kot veliko različnih bolezni, prav tako veliko različnih vzrokov zakaj sploh pride do obolenj. Nekaj najpogostejših vzrokov za revmo je obraba sklepov, dedni prenos bolezni in v današnjih časih najbolj kritično neprimerna in za telo neugodna drža na delovnem mestu.

revma

Seveda pa se, da posledice, ki jih ima revma tudi pozdraviti ali pa vsaj omiliti. Kot pri veliko ostalih bolezni tudi pri revmi pacienti dobijo posebne tablete in zdravila, ki so navadno naravnega porekla. Le vsakodnevno jemanje tablet pa pacientu ne bo v celoti pomagalo. Izredno pomembno je gibanje, kljub še tako hudim bolečinam je gibanje obvezno. Pomembna je pa tudi zdrava prehrana saj s tem ogromno pripomoremo zdravju našega telesa in izboljšanju bolečin, ki jih prinese revma.

Če doživljamo bolečine v sklepih ali pa celo v mišicah je to znak, da z našim telesom ni vse v redu. Bolečina se pri revmi lahko pojavi zelo na hitro-nenadno (ob padcu ali zlomu kosti) ali pa imamo revmo podedovano. Navadno si vsak misli, da mora ob večji ali pa tudi manjši bolečini počivati. Vendar je to za bolnika, ki  revma popolnoma narobe. Ne glede na še tako hude bolečine je potrebno vsaj poskusiti narediti kakšno razgibalno vajo. Kljub pojavu revme in njenih simbolov (bolečin v mišicah, sklepih in kosteh) jih lahko z vsakodnevnimi aktivnostmi precej zmanjšamo in olajšamo bolečine.