Ribiška trgovina

Ribiška trgovina je ponudnik najrazličnejše opreme in pripomočkov za ribolov. Ribiči, ljubiteljski oziroma športni lahko izbirajo najsodobnejše pripomočke za sladkovodni in morski ribolov. Ribiška trgovina je idealen kraj, kjer lahko tudi popolni začetnik spoznava načine ribolova in vse pripomočke, ki jih posamezni način zahteva.

Ribiška trgovina

Ribolov z umetnimi vabami (umetno muho) imenujemo muharjenje. Ta velja za najbolj humanega, ker je najmanjša možnost za poškodbo ujete ribe. Ribolov z umetno vabo (blestivko ali voblerjem) je vijačenje. Pri tem ribolovu lovimo roparske ribe, ki se prehranjujejo z drugimi vrstami rib. Ribič vrže umetno vabo, ki je posnetek žive ribe, ter ga vleče proti sebi. Roparske ribe mislijo, da je plen in ga zgrabijo. Ribiška trgovina ponuja veliko izbiro umetnih vab.

Ribolov z najrazličnejšimi naravnimi vabami je beličarjenje. To je najbolj množična oblika športnega ribolova. Beličari se lahko s plovcem ali brez njega. Vaba s plovcem se spusti na določeno globino, lovljenje brez plovca pa je možno tam, kjer ni nevarnosti, da bi se vaba zataknila za podvodne ovire. Na ta način lovijo različne vrste rib. Ribiška trgovina ima v svoji ponudbi tudi najrazličnejše plovce. Talni ribolov je način lova z naravnimi vabama, kjer se lovijo tiste vrste rib, ki se zadržujejo na dnu voda. Ena vrsta športnega ribolova je tudi podvodni ribolov. To je lov s potapljanjem, pri čemer se uporablja osti ali puško za podvodni ribolov. Ribiška trgovina je založena prav z vsemi pripomočki za tovrstni šport. Sladkovodni ribolov ima bogato zgodovino, ker se je človek loteval ribolova, da bi preživel sebe in svojo družino. Začel je izdelovati najpreprostejša orodja in pripomočke za ribolov. Skozi stoletja so se pripomočki spreminjali in izpopolnjevali, z njimi pa tudi ribiška trgovina. Danes je veliko različnih ponudnikov z vrhunsko in kakovostno opremo.