Spletni portal za zmenke – Dovisio

Zagotovo vsi poznate portal Dovisio, ki je eden najbolj popularnih spletnih portalov za zmenke, klepet in druženje v Italiji. No, veliko ljudi pa sploh ne ve, da ime Dovisio izhaja iz popolnoma drugega okolja. Ustanovitelji portala si imena niso kar izmislili, ampak ima veliko globlji pomen, kot bi pričakovali. Namreč, beseda oziroma ime Dovisio obstaja že veliko dlje, kot pa priljubljeni spletni portal. Ravno s tem imenom je davnega leta 1970 mama ustanovitelja poimenovala njegovo najljubšo jed, in sicer prav posebno vrsto znane italijanske pice. Seveda smo se potrudili in za vas pridobili ta famozen recept.
 
dovisio
 
Testo je zelo enostavno za pripravo, vzame vam vsega 20 minut. To je tudi ena odličnih prednosti tega recepta, saj lahko v dobre pol ure jed že postavite na mizo. Torej za testo pice Dovisio zmešate 300 g ostre moke, 1 suhi kvas in žličko soli. Na sredini naredite vdolbino in vlijete 175 ml mlačne vode ter 3 žlice olivnega olja. Vse skupaj zmešate, ko pa preneha biti preveč lepljivo pa gnetete z rokami (približno 8 minut).
 
Testo za Dovisio lahko uporabite takoj, lahko pa ga tudi pustite počivati kakšne pol ure. Odločitev je vaša. Sedaj pa najboljši del – nadev pice Dovisio. Testo razvaljate in ga premažete s pelati, nanje pa posujete nariban sir gauda. Vse skupaj obložite s suho salamo domače izdelave, svežimi paradižniki, koruzo in – verjeli ali ne – kislimi kumaricami. Po vrhu še posujete drobno narezano mocarelo in pico Dovisio postavite v pečico (seveda na pladnju, katerega prekriva peki papir). Pečeto jo na 180 stopinj Celzija, približno 10 minut. Pico vzamete iz pečice in jo postrežete. Ja, zelo preprosto in zagotovo okusno! Ker je imel ustanovitelj to pico neizmerno rad, oziroma jo ima še danes, saj ga spominja na toplino, dom in ljubezen, je po njej poimenoval tudi portal Dovisio, za katerega upa, da spominja na podobne reči.