Super letne pnevmatike

Letne gumeZime je konec, mimo pa je tudi že 15. marec. Na ta datum bi morali imeti na vozilih nameščene letne gume. Po zakonodaji ni nujno pomembno, vendar je priporočljivo samo zaradi varnosti na cesti. Zimske gume na visoki temperaturi postanejo mehkejša, kar podaljša zavorno pot in tudi gume se hitreje obrabijo. V nasprotnem primeru so letne gume boljše, ker zmanjšajo zaviralo pot in gume se ne obrabljajo tako hitro.

Kje potem izbrati kvalitetne letne pnevmatike? Seveda je odgovor na spletni strani SuperGuma.si, kjer Vam ponujajo super letne pnevmatike. Ponujajo Vam letne pnevmatike za poltovorna, tovorna in osebna vozila in seveda tudi moto pnevmatike oz. za vse vrste koles. Seveda lahko izbirate med številnimi kakovostnimi blagovnimi znamkami. Pri izbiri pnevmatik morate biti pozorni še posebej na oznake. Najbolj pomembna je dimenzija, potem nosilnost pnevmatike, starost pnevmatike ter dovoljena najvišja hitrost. V tej spletni trgovini seveda lahko poleg pnevmatik kupite tudi številne dodatke, okrasne pokrove, platišča, žarnice, akumulatorje,…

Letne gume lahko uporabljate do 15. novembra, ko je zakonsko predpisana uporaba zimskih pnevmatik. Zakon veleva, če imate od 15. novembra dalje letne gume, morate v vašem vozilu imeti ustrezne snežne verige. Zaradi varnosti pa Vam tudi svetujemo, da je bolje, da odstranite letne gume in namestite zimske.