Vikend nepremičnine

nepremičnineSanjate o tem, da bi imeli vikend na morju ali v gorah? Premislite, če se vam to zares plača, pa ne samo iz finančnega vidika, kajti nepremičnine (vikendi), ki niso v vsakdanji uporabi, nam lahko hitro zagrenijo proste trenutke, ki naj bi bili namenjeni sproščanju.

Nepremičnine, ki so namenjene prostemu času

Če obožujete naravo, gore in morje, živite pa v urbanem okolju, gotovo že celo življenje premišljujete o tem, kako lepo bi bilo, če bi imeli manjšo hišico, v katero bi se lahko odmaknili za vikend, med prazniki in letnim dopustom. Taka nepremičnina bi vam omogočala maksimalen izkoristek prostega časa.

Hm, pa bi res?

Poglejmo si nekaj razlogov za in proti:

Nepremičnine, četudi so namenjene samo preživljanju prostega časa, je potrebno redno vzdrževati. Se vam da na dveh mestih sesati, brisati prah, kositi travo in urejati vrt? Kmalu se lahko namreč zgodi ti, da boste na vikend šli samo še zaradi tega, ker bo potrebno opraviti redna vzdrževalna dela in ne zato, ker vas čaka tam obljubljen počitek.

Se vam bo dalo naslednjih 10, 15 let preživljati prosti čas na vedno istem mestu? Take nepremičnine se lahko zaradi tega hitro naveličate.

Je pa res, da je to prostor, ki je samo vaš, vedno veste, da imate na voljo vikend na morju ali v hribih, ni se potrebno ukvarjati z rezervacijami hotelov, koč ali apartmajev, poleg tega pa je občutek, da stopite v nekaj, kar je vaše, seveda popolnoma drugačen. Če si želite nepremičnine samo za poletno ali zimsko obdobje, pa jo lahko preostali čas oddajate in si tako pokrijete večji del stroškov, ne nazadnje pa lahko na tak način tudi nekaj »zaslužite«.

So pa take nepremičnine nedvomno investicija v prihodnost, v najslabšem primeru jo lahko prodate, ko ji bo narasla vrednost oz. jo oddajate in imate dodaten prihodek ob vaši mesečni plači ali pokojnini.