Kulinarika Bovca

Ali radi dobro jeste in si želite vedno novih kulinaričnih doživetij? Morda je Bovška kulinarika prava za vas. Ne le njihove posebne jedi, tudi imena vas bodo presenetila. Ena izmed posebnih jedi, ki jih lahko tu poskusite so Čompe an skuta. Je organsko pridelana predjed in sestavljena iz kuhanega neolupljenega krompirja ter slane ovčje skute. Prejšnje naštete sestavine se imenujejo čompe, iz česar izhaja tudi ime jedi.

apartmaji bovec

Jed je povsem preprosta a v slovenski kulinariki izjemno cenjena, nekateri ji dodajo tudi bovški ovčji sir. In ker na koncu koncev ne gre brez sladice, so buški krafi popolni za razvajanje brbončic. Domačini so jih navadno jedli na sveti večer, narejeni pa so iz buške tepke. Kuhajo jih v slanem kropu, pred vas pa jih postrežejo polite s topljenim maslom in cimetom. Za boljši okus in prezentacijo dodajo še popražene krušne drobtine.

Pripravljajo jih tako da suhe tepke skuhane zmečkajo, da se nadev zgosti. Nato dodajo koruzno mojo, popraženo čebulo, mlete orehe in rozine. Pri koncu priprave še primešajo sladkor ter rum in pripravijo žepke ki so napolnjeni z nadevom. In kje lahko okušate vse te izjemne jedi? Vse to in še več vam ponujajo apartmaji Bovec. Poleg odličnih jedi, s katerimi se boste lahko razvajali, lahko tu izkusite še mnogo drugih aktivnosti.

Za športne navdušence ne manjka športnih aktivnosti kot so pohodništvo in sprehodi. Preizkusite se lahko celo v kajak šoli, raftingu, ribolovu in pohodu po Soški poti. Če vas zanima zgodovina pa ne skrbite – apartmaji Bovec ponujajo mnogo zgodovinskih ogledov in predstav. Apartmaji Bovec ponujajo tudi nesnovno dediščino, s katero so tudi prejeli nagrado za ohranjanje kulturne dediščine. Vse od reje mlečne drobnice, čebelarstva, lova, železarstva pa do pridelave lesa. Če se boste torej odločili za obisk Bovca verjamemo, da boste našli svojo najljubšo dejavnost in boste uživali prosti čas in počitek.