Zakonska in družinska terapija vam lahko pomagata do boljšega življenja

V današnjem svetu hitrih sprememb, daljših delovnih ur, manjših plač ter neprestanega stresa, je postalo očitno, da je skrb zase poglavitnega pomena, če želimo živeti polno, dolgo, predvsem pa srečno življenje. Žal nam mnogokrat pot prekrižajo nenačrtovane težave, katerih vzroke lahko najdemo v sebi, pa tudi v drugih. Če niste prepričani, kako naprej, zakaj ste tako nesrečni kot posameznik ali pa kot par, od kod izvira vaše nezadovoljstvo, vam lahko terapija močno pomaga. Več o terapiji si preberite na http://www.andrejatasic.si/

družinska terapija

Kljub temu, da se stanje izboljšuje, zakonska in družinska terapija pa je vse bolj pogosta odločitev posameznikov, parov ter družin, ki same ne zmorejo rešiti svojih težav, je na slednji še vedno določena stigma. Zato se je tega potrebno zavedati. Ko torej premišljujete o svojih težavah ter možni odločitvi za terapijo, ne popuščajte pod nezavednimi pritiski družbe ali pomembnih ljudi v vašem življenju. Ne poslušajte notranjih strahov, ki vam govorijo, da boste že zmogli sami, da vam ne more nihče pomagati ter tudi, da vaše življenje konec koncev ni tako pomembno. Če je posamezniku odločitev za terapijo zelo težka, je za družino slednja še bolj naporna – v tem primeru je do te odločitve potrebno pripeljati tudi partnerja ter otroke.

Vsekakor imejte v mislih, da bo družinska terapija v vaše življenje vnesla novo znanje, izkušnje ter nove prijeme. Naučili se boste soočati ter spopadati z vsakdanjim stresom ter napori, ki lahko v vaše skupno življenje vnese ogromno konfliktov. S sodobnimi ter izpiljenimi prijemi, ki jih prinaša družinska terapija, se boste naučili poslušati ter razumeti svoje ljubljene – oni pa se bodo naučili poslušati ter razumeti vas. Spoznali boste, da je sreča odločitev, ljubezen pa delo, ki zahteva vaš čas ter trud. Če torej čutite, da vaš zakon tone v vse globlji propad, ki bi lahko imel slabe posledice na vas, pa tudi vaše otroke, ne obupajte. Odločite se za družinsko terapijo.