Kako lahko reženjska operacija reši vaše zobe

Reženjska operacija je rešitev za težave z zobmi in dlesnimi. Reženjska operacija je kirurški poseg, ki ga opravi parodontolog, da očisti režnje pri napredovalih boleznih dlesni, kot je parodontoza. Do tega pride, če si pacient ne umiva zobe in nima zadostne ustne higiene, pa tudi zaradi nepravilne prehrane. Zato nastanejo karies, ustne bolezni in težave z dlesnami. Ki lahko močno krvavijo. Nenazadnje lahko zgubite čisto vse zobe. Zato je prva zadeva to, da skrbite za svoje zdravje, prehrano in higieno, da ne bo treba izvajati teh operacij.

reženjska operacija

Reženjska operacija se izvaja pod narkozo in jo izvaja usposobljen zobozdravnik, ki mu morate zaupati in najbolje je, da ima izkušnje, zato iščite takega, ki se vam bo res posvetil in ima dosti volje vam rešiti zobe. Dejansko je reženjska operacija luščenje in čiščenje bolnih korenin zoba, kar je zadnja zadeva, s katero se lahko rešijo zobje, da jih imate potem lahko še dolgo časa. Takoj, ko so vaši zobje preveč grobi, krvavijo dlesni ali imate zadah iz ust, obiščite zobozdravnika, da pogleda, kaj je narobe.

Ko se ukvarja zobozdravnik z vašimi kočniki, ki imajo koreninska razcepišča, lahko preoblikuje korenine tako, da je lažje vzdrževati higieno in tako lahko v bodoče rešite vaš problem z zobnimi boleznimi. Ko začutite kosmate zobe pomeni, da imate mehke obloge in če jih ne odstranite se lahko spremenijo v trde obloge in bakterije lahko sčasoma prodrejo v tkiva ter zobne korenine kjer naredijo veliko škodo in povzročijo dosti bolečine.

V teh primerih tudi, ko je treba obrusiti vneto kost, ki se vname zaradi bakterij, je nujna reženjska operacija ali pa vam bodo pulili zobe oziroma bodo samo razpadli in izpadli. Zato se odločite že zgodaj, da boste za sebe skrbeli in obiskali zobozdravnika, pa čeprav samo preventivno in ni nič narobe, ker lahko s pregledom in slikanjem, zob odkrije marsikaj, kar je skrito.