Zobna prevleka za naraven izgled ust in obraza

Zobna prevleka je lahko keramična ali kovinska in kombinirana ter nadomesti del zoba, če je korenina še v redu in živa, se lahko nanjo namesti umetno izdelan zob ter se ga zacementira na podlago, kar drži od 5 do 20 let, odvisno od higiene ust, ki jo izvaja pacient. Vse o zobnih prevlekah preberite na https://www.doktor1a.com/zobna-prevleka/. Zobna prevleka rešuje dva problema, eden je grizenje, ker je grizalna površina zaradi manjkajočih zob zmanjšana in je tako tudi prebava slabša, kot tudi vizualni problem, ker niso lepa brezzoba usta, tudi lica so lahko upadla zaradi tega in obraz spremeni prvotno obliko.

zobna-prevleka-naraven-izgled

 

zobna prevleka

Zobna prevleka je idealna rešitev za tiste, ki imate težave z zobmi. Lahko tudi da so potemneli ali kakorkoli se drugače spremenili. S prevleko se obnovijo zobje tako, kot so bili prej in ne spreminjajo barve kasneje. Je zelo vzdržljiva, saj zdrži tudi do 20 let, ne da bi o bilo treba spreminjati, je pa to največ odvisno od človeka samega. Če vzdržuje ustno higieno in ne pride do kariesa ter se prehranjuje tako ,da karies ne najeda spodnjega dela zoba, potem bo gotov zdržala tako dolgo, drugače pa vsaj 5 let, v povprečju do 10. 

Najbolj pogosta in najcenejša je keramična zobna prevleka, za katero se odloči največ ljudi in je tudi najbolj naravna. Je kvalitetna, lahko pa prenese toploto na zob. Malo dražja je kovinska ali kombinirana zobna prevleka, ki je še bolj vzdržljiva in ne prenaša toliko toplotnih obremenite v naprej na zob.

Zdravljenje takih zob, če kasneje pride do težave s korenino in ostankom zoba, poteka skozi grizalno površino krone zobne prevleke in je običajno uspešno. v zelo redkih primerih je krono treba odstraniti. Če jo odstranijo in pri tem razrežejo, je treba narediti novo, saj se je ne da več namestiti nazaj. Poseg je povsem neboleč in ne traja dolgo, zdravnik obrusi zob in naredi odlitek, po katerem se kasneje izvede krona bodisi pori zdravniku ali laboratoriju.