Kaj je celostna grafična podoba

Ali veste kaj je celostna grafična podoba? Če ste pripravljeni izvedeti potem si preberite ta članek, saj boste s tem lažje ugotovili kaj to pomeni, saj vam bom poskusil to čim bolj enostavno predstavit in če hočete zvedeti več o celostni grafični podobi si lahko to preberete na spletni strani www.mojatelje.si.

Celostna grafična podoba ali na kratko CGP podjetja so javna ter skupaj vezana sporočila nekega podjetja, ki opravlja določeno dejavnost, kar pomeni, da je to kot začetna oz. naslovna stran na primer revije, ki nam že na naslovnici piše kaj vse revija vsebuje. Na njej mora obvezno biti logotip podjetja, ki to revijo prodaja. Celostna grafična podoba je sestavljena z več takih elementov, kot so logotip in informacije na naslovnici, saj se mora podjetje čim bolj vizualno predstaviti strankam.Celostna grafična podoba

Celostna grafična podoba mora biti obvezno sestavljena iz osnovnimi elementi, kot je poslovna vizitka, račun, žig, pisemska ovojnica in dopisni list, če pa je boljše podjetje je pa priporočljivo, da ima še več dodatnih poslovnih elementov, kot so razni katalogi, obrazci, pogodbe, brošure… Celostna grafična podoba podjetja ima lahko poleg poslovnih elementov še promocijske elemente s katerimi kažejo razne ponudbe in novosti, ki vam jih oni ponujajo. Promocijski elementi so javni tako, da se podjetje na primer promovira preko revije s tem, da odda javnosti svojo novo ponudbo v pisni obliki (revije, plakati, letaki) ali vizualni obliki (oglasi na televiziji, spletne strani). Celostna grafična podoba se danes najboljše vidi na spletnih straneh, saj je internet najbolj priljubljena stvar za mladino kot tudi starejše ljudi tako, da bo podjetje najlažje pridobilo stranke, če si uredi svojo spletno stran, saj je cilj celostne grafične podobe, da se podjetje naredi čim bolj prepoznavnega.

Celostna grafična podoba vam je lahko kreirana s strani podjetja Moj Atelje, ki poteka v petih točkah in to pa so sledeče: prvo vam izdela logotip po vaši želji, drugo vam oblikuje osnovne elemente, tretje vam izdela priročnik za celostno grafično podobo oz. CGP, pod četrto točko vam oblikujejo vašo spletno stran in pod peto točko vam podjetje Moj Atelje izdela razne promocijske elemente.