Vzglavnik iz pirinih luščin

Vzglavnik iz pirinih luščinPira se uporablja že več tisoč let vendar ne kot vzglavnik iz pirinih luščin. Čeprav se ta vrsta žitarice uporablja že več tisoč let pa o njen ne vemo kaj prida veliko. Pira ima veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Kljub temu, da zapisi o njeni uporabi že segajo do 9 tisoč let nazaj smo jo velikokrat skoraj nehali gojiti. Nazadnje se je to zgodilo po 2. svetovni vojni, ko je bila tržna cena za piro tako majhna, da kmetje niso imeli nobenega dobička z njeno pridelavo. Iz teh razlog so začeli vzgajati pšenico. V nasprotju s pšenico pa pirino zrno po žetvi lahko še naknadno uporabimo. Kot  je to storilo podjetje NARAVNI ZAKLAD s.p. Prej omenjeno podjetje je naredilo vzglavnik iz pirinih luščin.

V spletni trgovini podjetja NARAVNI ZAKLAD s.p. imajo na izbiro Vzglavnik iz ajdovih luščin, vzglavnik iz pirinih luščin in vzglavnik s polnilom iz prosa, sivke ter volne. Vsa ta polnila za vzglavnike so 100% naravna, saj ne vsebujejo sintetičnih snovi, kemikalij ali drugih umetnih materialov. Luščine so predelane in sortirane v Sloveniji.

Vzglavnik iz pirinih luščin, je zaradi oblik luščin izjemo zračen in je primeren za vse letne čase. Pozimi prijetno greje, v poletnih vročih nočeš pa prijetno hladi. Ni vam potrebno skrbeti, da se bodo pirine luščine v vzglavnikov pokvarile ali začele gniti oz. razpadati, saj ne zadržujejo vlage.

Vzglavnik iz pirinih luščin vam bo pomagal, da se ne boste zbujali z bolečinami v vratu ali ramenih, saj se vzglavnik iz pirinih luščin popolnoma zlije v obliko vaše glave in nežno objame obliko vaših ramen. Tako se boste ponoči resnično naspali. Če se vam dozdeva, da je vzglavnik iz pirinih luščin previsok, lahko uravnavate količino polnila sami. Tu pa se prednosti vzglavnika iz pirinih luščin ne končajo,  saj kakor ste že prej izvedeli je pira staro žito in odlično uspeva v kislih tleh. Ravno zaradi take prsti pa v piri najdemo tudi veliko kristalčkov kremenčeve kisline, ki deluje na kožo kot glina. To pomeni, da bo vzglavnik iz pirinih luščin prenovil vašo kožo.